Fri fragt ved køb over 499 kr.

Vodka efter russisk tradition

Når man skal drikke vodka på ægte russisk manér, er det vigtigt at få forstå grundprincipperne ved at drikke vodka sammen.
I Rusland siger man, at man ikke kender hinanden, før man har drukket vodka sammen. Man går endda så langt, som til at beskrive vodka som ”sjælens spejl”. Det vil sige at vodka anses, som intet mindre end en spejling bag en persons facade. Så hav det i baghovedet, når du kaster dig ud i den russiske tradition.
Derudover er der nogle grundlæggende regler og kutymer man skal følge:

 • Rene shots
  Hvis du skal lære at sætte pris på vodka, så drik den ren, let afkølet, og gerne til mad. Vodka har som en af de få spiritustyper umami og åbner sig op, hvis du serverer den med skaldyr eller den traditionelle kaviar. Vodka serveres desuden altid i små vandglas eller shotglas.

 • Aldrig uden salt
  Zakuski er russernes svar på tapas, og består af bredt udvalg af pølser, oste, frugter, samt røget fisk og ikke mindst salte agurker. Tidligere fik man typisk Zakuski til sin vodka, da det var dårlig stil at drikke uden noget at spise til. I dag er traditionen dog skåret lidt ned og man får som oftest blot brød, saltet kød eller salte agurker til.

 • Spis brød til
  Det friske brød er en vigtig rolle, når den klare væske skal indtages. Først og fremmest har brød en særlig betydning for russerne. Selv i de hårdeste tider af Rusland historie har man altid haft brødet, som familie og venner har kunne samle sig omkring.
  Derudover har brødet dog også en anden rolle. Fører man brødet til næsen, og kan man ikke længere dufte det, er det en indikator for at man har fået vodka nok.

 • Ingen skål, uden skåltale
  Den russiske skål er forhåbningsfuld og man skåler altid for noget, inden man drikker. Standarden er ’za zdorowye’ som betyder ’for dit helbred’, men man skåler også for venskaber, kærligheden eller mødre.
  Er man til selskab og vil man følge etikette, gives første skål af værten. Anden skål gives af gæsten, der som regel takker for værtens gæstfrihed. Tredje skål er for fædrelandet eller for kvinderne, særligt mødre hyldes ofte her.
Tilbage er der blot at sige god fornøjelse og skål!
Du finder vores udvalg af kvalitets vodka her.